Veliki dizajneri misle kao mali

MAGIS KOLEKCIJA ZA DJECU “ME TOO”

magis me too namještaj prilagodjen djeci
“VELIKI DIZAJNERI MISLE KAO MALI”

Zbirka namještaja i aksesoara nastala 2004. godine kako bi se djeci omogućilo da dožive kreativnost, senzaciju i rješenja koja su sanjali veliki dizajneri današnjice kada su bili mali.

Ideja o „Me too“ kolekciji prvobitno je došla od Eduarda Peraca, tvorca Magisa, koji je želio svojoj unuki pokloniti sto za crtanje. Listajući razne kataloge, shvatio je da ne postoji namještaj za djecu njenog uzrasta koji nudi napredne karakteristike dizajna kako se to radi za namještaj za odrasle ali i da ima jednostavnost korišćenja prilagodljiv za taj uzrast. Kolekcija „Me Too“ je maksimalno sveden dizajnerski namještaj. To je operacija koja stimuliše dizajnere i proizvođače da gledaju svijet i objekte u njemu kroz oči djeteta. Ovaj projekat su stvorili: Havijer Mariskal, tvorac Cobija, maskote olimpijskih igara u Barseloni 1992; Eero Aarnio, istorijsko ime u skandinavskom dizajnu koji je svoj dizajnerski duh ispoljio 1968. godine sa čuvenom Bubble stolicom (visećim sjedištem inspirisanim balonom od sapuna); Filip Stark sa svojim revolucionarnim kreacijama od stolica do jahti; Enco Mari, buntovni majstor italijanskog i svjetskog dizajna, kao i mnogi drugi koji zajedno sa Magisom stvaraju originalni „Me Too“ projekat.

Ovaj projekat stimuliše dizajnere i proizvođače da gledaju svijet i objekte u njemu kroz oči djeteta

OVO JE ŽIVOPISNA KOLEKCIJA KOJA ČINI DJEČIJI SVIJET SREĆNIM

Pored kreativnosti i dizajna, „Me Too“ kolekcija je izrađena i uz konsultacije eksperta iz oblasti pedagodije, Edvarda Meluiša koji predaje Razvoj čovječanstva na Univerzitetu u Londonu. Uz sva ova iskustva i tehnološka istraživanja Magis je ovu ideju pretvorio u dječiju stvarnost. Čvrste a lagane stolice, neuništivi konjići, skladišta za sakrivanje blaga, leteći tepih, modularni kreveti koji se spajaju kao kockice, razne životinje za igranje i ukrašavanje, zabavni dodaci koji se koriste kako u zatvorenom prostoru tako i vani čine „Me Too“ kolekciju živopisnom i čine dječiji svijet srećnim, baš kako ga oni sami zamišljaju zajedno sa velikim dizajnerima i Magisom.

kolekcija je izrađena uz konsultacije eksperta iz oblasti pedagodije