ULAZNA ZONA JE VAŠA VIZIT KARTA

ULAZNA ZONA KANCELARIJSKOG PROSTORA JE VAŠA VIZIT KARTA

Pri projektovanju poslovnog prostora svaki arhitekta i dizajner enterijera treba posebnu pažnju da obrati na ulaznu zonu. Ona po pravilu treba da sadrži recepciju i zonu za čekanje. Ova zona je po mnogim istraživanjima najvažniji dio vašeg poslovnog identiteta.

PRVI UTISAK JE OBIČNO I POSLJEDNJI UTISAK

Bilo da se radi o vašem klijentu, osobi koja dolazi na razgovor za posao ili bilo kom drugom, da prosuđujemo na osnovu prvog dodira sa enterijerom u koji ulazimo je u našoj prirodi. Posjetilac očekuje ništa manje nego apsolutni profesinalizam.

Pažljivo odabrana recepcija može učiniti da učvrstite profesionalnu reputaciju i imidž.

Ljudima koji čekaju treba vrijeme provedeno čekajući učiniti što zanimljivijim

NEKA BUDE UDOBNO

Ljudima koji čekaju treba vrijeme provedeno čekajući učiniti što zanimljivijim. Pored sadržaja koji zona za čekanje treba da ima akcenat se stavlja i na udobnost i funkcionalnost namještaja. Osoba u ovoj zoni provede od nekoliko minuta do pola sata. Taj prvi utisak može da bude presudan u daljem toku razgovora i dodatnog upoznavanja sa firmom.

Pažljivo odabrana recepcija može učiniti da učvrstite svoju profesionalnu reputaciju i imidž

BUDŽET

Ovo je jedini dio kancelarijskog prostora gdje se veća pažnja posvećuje samom enterijeru nego ljudima. U drugim zonama kao što su konferencijske sale ili menadžerska kancelarija blagu prednost dobija sami sagovornik i tema koja se obrađuje u određenom ambijentu. Iz ovih razloga raspoređivanje budžeta pri opremanju treba da bude dobro promišljeno i ulaganje u ostvarivanje pozitivnog prvog utiska sigurno je kvalitetno ulaganje.

TRAJNO VIZUELNA PORUKA

Recepcija je ono gdje svaki radni dan počinje. To je zona koja je oslobođena suvišnih brendiranja, pozdravlja posjetioce, postavlja standarde i inspiriše zaposlene da budu ponosni na mjesto u kom rade.